duminică, 11 ianuarie 2009

Dualitatea fiintei umane......

Daca as avea...

Se spune ca cineva se plimba pe plaja intr-o noapte cu luna plina in timp ce gandea:
"Daca as avea o masina, as fi fericit.Daca as avea o casa, as fi fericit.Daca as avea un job perfect, as fi fericit.Daca as avea o pereche perfecta, as fi fericit."
La un moment dat se loveste de o punguta plina cu pietre si incepe sa le arunce in mare una cate una de fiecare data cand zicea: As fi fericit daca..
Asa a facut pana in momentul in care i-a ramas o singura piatra in punguta, piatra pe care a si pastrat-o. Ajungand acasa si-a dat seama ca acea pietricica era un diamant foarte valoros.
Iti dai seama cate diamante a aruncat in mare fara sa se opreasca si sa le aprecieze? Cati dintre noi trecem aruncand comori pretioase in timp ce asteptam ceea ce credem ca e perfect sau visand si dorind ceea ce nu avem, in loc sa apreciem ceea ce avem langa noi.Uita-te in jurul tau si daca te vei opri sa analizezi, iti vei da seama cat de norocos esti... fericirea e foarte aproape de tine si nu i-ai dat ocazia sa o demonstreze.
Observa pietricica... poate fi un diamant foarte valoros. Fiecare zi e un diamant pretios, valoros si de neinlocuit. Depinde de tine sa profiti de el sau sa il arunci in marea uitarii si sa nu il mai recuperezi niciodata.
In viata, toti avem un destin de implinit.

3 comentarii: