joi, 19 februarie 2009

Cat de important este sexul intr-o relatie ? Are vreo legatura cu diferenta de ani dintre parteneri?

Hai sa incep cu o intrebare banala, si anume: " ce vor barbatii de la femei? "
Femeile si barbatii...atat de diferiti si totusi atat de asemanatori. Nu putem trai uneori unii cu altii, dar nici fara ceilalti. Ne iubim si ne uram, ne detestam si ne adoram, ne dorim si ne respingem. Uneori ajungem sa depindem atat de mult unii de altii incat devenim unul pentru celalalt ca oxigenul sau apa pentru orice vietuitoare. In momentul in care ajungem sa constientizam ca depindem unul de celalalt incepe o relatie. Dulce si amara, caci pana la urma o combinatie potrivita din amandoua inseamna durata, relatia a doua persoane inseamna a reusi sa il accepti pe cel de langa tine si sa inveti ce isi doreste persoana alaturi de care ai acceptat sa te implici in viata pentru o scurta sau mai lunga perioada. Ce isi doresc barbatii de la femei? Nu multe, dar pentru voi femeile sunt niste enormitati sau niste chestii pe care nu le intelegeti. Nu ne cicaliti! Ok am intarziat o jumatate de ora sau o ora fata de ora la care erati obisnuite sa venim acasa. Asta nu inseamna ca trebuie sa ne tineti teorie inca o ora, sa ne sunati disperate, sau sa faceti cine stie ce scenarii, sa presupuneti ca ne-a tinut la birou colega aia „Tanara, blonda si slaba ca o scandura.” Daca mergem la o bere cu amicii asta nu inseamna ca ni s-a spalt creierul intre timp, iar voi va trebui sa ne readuceti cu picioarele pe pamant. Nu suntem roboti sa ajungem acasa la secunda, sau sa ne petrecem minut de minut din timpul liber doar cu voi. E nevoie uneori si de o discutie ca intre barbati cu vechii amici.
Nu ne umblati prin lucrurile personale Cum ar fi sa va treziti la un moment dat ca iubitul va cauta in geanta, in timp ce voi sunteti la baie? Ei bine, nici noua nu ne place sa ni se umble in telefon, sa ni se sparga adresele de mail, sau sa ne cautati prin buzunare. Ok poate o sa gasesti un mail mai deocheat, sau o sa surprinzi pe mess o convorbire cu o femeie mai putin decat amicala. Poate eram plictisit si am avut chef de cateva minute de distractie conversationala cu o colega de job si nimic mai mult. Bineinteles ca nu veti crede decat ca sunteti inselate, desi nu e asa si apoi urmeaza un scandal de toata frumusetea, care putea fi evitat. Nu ne constrangeti Niciunui barbat nu-i place sa fie constrans. „Daca nu faci asta, relatia noastra s-a terminat!” Nu vei reusi in acest mod sa atragi un barbat sau sa il pastrezi langa tine. Poate va face asa cum vrei tu pe moment, asta pana cand va aparea o alta si fii sigura ca in urmatoarea secunda iti va spune „Hasta la vista, baby!” Intelegeti-ne Nu numai voi femeile aveti nevoie de intelegere, ci si noi. Oare e prea mult sa intelegi un barbat cand va spune ca va doreste pentru o viata dar nu vrea casatorie in momentul asta? E prea mult sa il intelegi pe cel de langa tine cand iti spune ca weekendul asta nu vrea sa mergeti la ai tai, ori ca nu e o marioneta care sa faca exact ce vreti si cand vreti voi? Asta nu inseamna ca nu va iubeste, ci ca e un om cu nevoile si dorintele sale care uneori nu coincid cu ale voastre. Iubire si afectiune fara implicatii materiale Da! Si noi avem nevoie de dovezi de tandrete, de iubire, dar iubire pentru noi insine, pentru ceea ce insemnam noi ca oameni, nu pentru ceea ce avem pe card ori in conturile bancare, sau pentru masina cu care va plimbam. Pentru o iubire din asta pot plati orice tarfa de lux, care nu numai ca mi-ar spune la comanda „Te iubesc!”, dar mi-ar indeplini si fanteziile sexule pe care voi fie va e teama sa le faceti sa devina realitate, fie sunteti prea pudice. Nu va ganditi numai la voi Asadar nu numai femeia trebuie facuta fericita, ori executat orice isi doreste la o pocnitura din degete, ci si barbatul. La noi e mai simplu. Sunt doar chestiuni de autocontrol, de vointa. Implemenati-le pe primele trei in capsor, tineti seama de ele si cel de langa voi va va multumi in felul sau si nu numai! ( Afla mai multe despre cum gandesc barbatii pe askmen.ro )

Eee... si acum sa vedem "ce vor barbatii in pat" :
Cand vine vorba de relatii sexuale, barbatii au asteptari si comportamente diferite, in functie de partenera. De exemplu, nu se comporta similar cu sotia si cu amanta sau cu o necunoscuta intalnita intr-un bar. Stii ce asteptari are de la tine? Ce-si doresc barbatii de la iubita In primul rand, trebuie sa recunoastem ca exista doua tipuri de barbati. Pe de o parte, sunt tipii inteligenti, “descuiati”, care stiu sa se bucure de sex si care sunt constienti ca, intr-o relatie, daca unul dintre parteneri nu este satisfacut, atunci va cauta ceea ce-i lipseste in alta parte. Asa ca li se pare normal ca iubita sa le ceara in dormitor (si nu numai) ceea ce vor si ce le place. Pe de alta parte, sunt barbatii care, dintr-o doza mai mare de misoginism, de conservatorism sau din cauza unei educatii mai stricte, isi privesc iubitele ca pe niste fecioare nestiutoare pe care trebuie sa le initieze in tainele dragostei. Asa ca ea nu se cuvine sa stie prea multe, sa aiba fantezii si, mai ales, dorinte extravagante.
Ce asteptari au de la amanta Barbatii cauta amante din diverse motive. Unii au probleme cu stima de sine si incearca, astfel, sa recapete incredere in ei. Altii, nu au curajul sa le spuna sotiilor ce isi doresc, de fapt, in materie de sex. Fie le este teama ca aceasta va fi socata si isi va face o parere proasta despre el, fie o considera pe ea prea puritana, sau poate chiar el crede ca acea practica sexuala este denigranta si nu vrea sa ii ceara partenerei sa faca asa ceva. Mai sunt si barbati care au o relatie excelenta, satisfacatoare pe toate planurile, dar care doresc sa isi reafirme puterea si sarmul. De multe ori, barbatii vor sa se simta dominanti si virili prin intermediul relatiilor extraconjugale sau sa simta fiorii dati de ideea ca musca din marul interzis.
Ce vor de la sotie?
Nu de putine ori, dupa mai multi ani de casnicie, scanteia din dormitor dispare. Pasiunea de la inceput este inlocuita de un alt fel de dragoste. Barbatii cauta in partenera de viata consolare, sprijin si iubire neconditionata. Dar, pe langa aceste sentimente frumoase, scade si dorinta sexuala. Pentru un barbat casatorit, sotia reprezinta stabilitate. Atat in viata de zi cu zi, cat si in pat, el simte ca nu mai trebuie sa impresioneze, intra intr-o zona de confort. Este minunat sa te simti bine alaturi de partener, dar aceasta comoditate nu trebuie sa se transforme in pasivitate. In permanenta, trebuie sa incercati sa reaprindeti scanteia, sa-l pastrati pe partener in alerta, sa-l surprindeti cu ceva nou pentru a nu cadea in rutina. Sex cu o necunoscuta Sexul cu o persoana necunoscuta nu se afla doar in topul fanteziilor femeilor. Si barbatii isi doresc sa exploreze teritorii necunoscute. Ce isi doresc ei de la o necunoscuta? Pentru a raspunde la aceasta intrebare trebuie, mai intai, sa vedem care este statusul lui. Daca este casatorit sau are o relatie de lunga durata, atunci cand isi insala partenera doreste, pur si simplu, sa aiba parte de ceva nou. Este atras de idea de a descoperi un nou corp, noi senaztii si chiar o noua modalitatea de a face sex. Sau, cu o necunoscuta, barbatii se elibereaza de tabuuri, cerandu-i partenerei ceea ce nu ar indrazni sa experimenteze cu sotia sau iubita. Instinctul de vanator ii face pe barbat ca, din cand in cand, sa isi verifice puterea de seductie si chiar sa faca lucruri interzise.

PS: 1. Dar noi femeile.... ce vrem cu adevarat de la barbati?
2. Conteaza sexul mai mult sau mai putin pentru vreunul dintre parteneri, sau conteaza ( ar trebui sa conteze ) in mod egal pentru amandoi ?
3. Conteaza intr-o relatie , diferenta de ani dintre parteneri? Si daca da, relatia este afectata ( chiar si din pct de vd sexual ) sau din contra, aceasta diferenta de ani este benefica?


Va astept parerile, cu rugamintea de a incerca sa nu folosi un limbaj licentios sau vulgar.

Un comentariu: